ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ (Διαχειριστής)

Καταφύγιο Κορομηλιά - Βαγγέλης ΓιαννικόςΓιος του Κώστα Γιαννικού, ενός εκ των πρώτων ορειβατών του νομού, ιδρυτικού μέλους του Σ.Ε.Ο. Κατερίνης, Σ.Ε.Ο. Λιτοχώρου και συνοδοιπόρου του αείμνηστου Γιώσου Αποστολίδη, ήταν φυσικό να μεγαλώσει με τις αρχές της ορειβασίας και της φυσιολατρείας. Σε ηλικία 6 ετών ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μύτικα και έκτοτε την καρδιά του «έκλεψε» το μυθικό βουνό των θεών.

Μετά από εκτενείς προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές (Διοίκηση επιχειρήσεων, Marketing) στο εσωτερικό και το εξωτερικό και μια 16ετή απασχόληση στον τραπεζικό κλάδο από την θέση του προϊσταμένου, αποφάσισε να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο και να αναλάβει την διαχείριση του καταφυγίου της Κορομηλιάς.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Λιτοχώρου «ΟΛΥΜΠΟΣ» (πρώην Σ.Ε.Ο. Λιτοχώρου) επί σειρά ετών, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδας (Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε.), αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Σήμερα είναι μέλος της Σ.Ε.Π.Ο.Δ. (αρμόδια επιτροπή για το Εθνικό Μητρώο μονοπατιών υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας), πιστοποιημένος διασώστης (μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας) και απόφοιτος του Δ.Ι.Ε.Κ. με ειδικότητα «ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ» (Mountain Leader).

Μιλάει αγγλικά.

 

ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΤΗ ΕΦΗ (Υπεύθυνη)Καταφύγιο Κορομηλιά - Έφη Κεραμιδιώτη

Μεγαλωμένη σε ένα από τα πρώτα εστιατόρια της περιοχής (Τσιαμπέρας στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης από το 1963) και με σπουδές στον τομέα της Δημοσιογραφίας και της Επικοινωνίας συμπληρώνει το δίδυμο της Κορομηλιάς.

Μέλος της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας και του Φυσιολατρικού Συλλόγου Λιτοχώρου «ΟΛΥΜΠΟΣ» έχει εμπλακεί ενεργά σε εθελοντικές δραστηριότητες. Με έντονη διάθεση για προσφορά και αγάπη προς τη φύση εγκατέλειψε τις ανέσεις της πόλης για τις χαρές του βουνού. Είναι πιστοποιημένη στις πρώτες βοήθειες σε ενήλικες και βρέφη/παιδιά.

Αποτελεί την καρδιά της κουζίνας του καταφυγίου ακολουθώντας τα χνάρια του παππού και της γιαγιάς, Σωτήρη και Παναγιώτας Τσιαμπέρα.

Μιλάει αγγλικά & γαλλικά.

 

ΙΟΛΗ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ

Καταφύγιο Κορομηλιά - Ιόλη Γιαννικού

3ης γενιάς ορειβάτης αποτελεί την μασκότ του καταφυγίου.

Η πρώτη της βόλτα στον Όλυμπο έγινε σε ηλικία 8 μηνών και έκτοτε η μικρή πλέον ορειβάτης- αναρριχήτρια αριθμεί αρκετές πορείες.

Αρμόδια να σας δείξει όλες τις κρυψώνες και τους μυστικούς θησαυρούς γύρω από το καταφύγιο.

Συχνά εμφανίζεται με διάφορα ψευδώνυμα.

Τώρα είμαστε κομπλέ….

Αρέσει σε %d bloggers: